Slovenščina | English
sys-logo Slika

OSNOVNI PODATKI

Pritličje

Slika 84

pritličje

Mansarda var. A

Slika 86

Trio 1+1+1

Mansarda var. B

Slika 87

Trio 2+1

Mansarda var. C

Slika 88

Quattro 2+1+1

REZERVACIJA

NAJEM HIŠICE** Z VRTOM

REZERVIRAJTE HIŠICO na iskaretreat@gmail.com

pokličite na telefon +386 1 3673 103

pošljite SMS +386 41 605 974

Hišica je majhna, a premore vse, kar potrebujete za udobno bivanje.
Celotno pritličje je namenjeno dnevnemu bivanju. Kuhinjska niša je sodobno opremljena, ima pa tudi peč na drva, ki (do)ogreva pritličje in omogoča starodavno kuho.
Kotna jedilnica je središče prostora, s tradicionalno masivno leseno mizo, stoli in klopjo.
V zažemku je nekoliko ločena zofa za počitek in branje, na dosegu roke je majhna knjižnica in družabne igre. Hiša in bližnja okolica je pokrita z brezžično internetno povezavo.
Garderobne police in odlagalne površine so v stopniščni niši.
Kopalnica s straniščem je ločena, z vhodom iz vetrolova.
V nadstropju, neposredno pod streho je enovit prostor, ki omogoča več možnih postavitev postelj.
Mansrada se na eni strani nadaljuje na balkon pod napuščem. Izjemen razgled na gozdno pobočje s skalnim robom uživate udobno zleknjeni ne enega lesenih ležalnikov, ali pa si privoščite vadbo s trenažnim kolesom. Na drugi strani pa se s skokom prek okenske police znajdete na leseni terasi za vadbo, druženje ali meditacijo, od koder se odpravite na potep po travniku in razsežnem vrtu.
Hišo zares osmisli šele velik vrt.
Na travnati jasi sredi gozda lahko najdete vrsto kotičkov za družbo ali pa zgolj zase.
Pred hišnim vhodom je peščen atrij z bambusi in magnolijo ter veliko leseno teraso. Atrij je skupen s hišo gostiteljev. Imamo opremo za namizni tenis in velike okrogle balinčke. Lahko pa na terasi uprizorite nastop, gledalci pa vas bomo spodbujali iz peščenega parterja. Tu se povsem varno lahko igrajo otroci vseh starosti.
Na nasprotni, bolj zasebni strani, je na trati vrtna jedilnica. Hrano si podate kar skozi kuhinjsko okno, lahko pa si v ta vrt postavite tudi vrtni žar.
Še bolj naraven ambient je pod bukvijo, kjer je gozdno ognjišče za peko koruze, krompirja ali kostanja, odvisno od letnega časa. Od tu je korak do eko zelenjavnega vrta, kjer si z gospodinjo delite začimbe, zelišča in zelenjavo.
Vrt se nadaljuje v gozdnato pobočje Krima, kjer zares lahko prisluhnete tišini. Na spodnji strani se spusti do igrive rečice Iške, v kateri se poleti lahko sijajno osvežite.
Do posesti je urejena peščena cesta, ki se zaključi na parkirišču za dve vozili. V času, ko ni snega, uporabljate parkirni prostor v senci gozda na vrhu pobočja. Pozimi pa je enostavneje ostati na ravnem parkirišču ob hišah.
0 0